Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a sasea saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >PENTRU PRIMA DATA O BABY-SITTER


Vine o zi cand mama doreste din nou sa iasa din casa - fie ziua, ca sa faca cumparaturi sau sa mearga la coafor, fie seara, ca sa iasa cu sotul ei sau sa-si vada niste prieteni. r5s3118rl17odh
Dupa "pasiunea simbiotica" a primelor zile, cand mama si bebelusul erau "lipiti" unul de celalalt, mama simte nevoia sa reinceapa sa traiasca o viata "normala". Nu trebuie sa se

Invinovateasca, mai ales daca totul merge bine pentru echilibrul copilului si al ei. Treptat, amandoi trebuie sa invete sa se indeparteze unul de celalalt, iar copilul va intelege ca mama nu-i apartine in exclusivitate.
Cand nu exista o familie sau prieteni apropiati casei, care sa poata veni sa se ocupe de copil, singura solutie este sa se faca apel la o baby-sitter.

CUM SA ALEGETI O BABY-SITTER?
Intotdeauna este preferabil sa incredintati copilul, mai ales pentru prima data, unei persoane pe care o cunoasteti deja, sau unei persoane care v-a fost recomandata si in care aveti toata increderea. Poate ca in saptamanile precedente v-a ajutat o tanara in gospodarie? in cazul acesta, apelati la ea: copilul o cunoaste deja, ceea ce constituie un avantaj.
Daca nu cunoasteti persoana care va veni in absenta dumneavoastra, cereti-i sa vina in ajun, ca s-o vedeti cum se comporta cu copilul si ca sa puteti face cunostinta.
N-are importanta daca alegeti o fata sau un baiat, o persoana tanara sau mai in varsta. Esentialul nu este experienta pe care o are cu copiii, ci inima si bunul simt. Ceea ce con­teaza este sa gasiti o persoana de incredere, pe care o considerati sigura, care iubeste copiii si face gesturi blande.

O DATA ALEASA O BABY-SITTER, CUM TREBUIE SA VA ORGANIZATI CA SA PLECATI LINISTITA?
Dati-i cateva sfaturi care pot sa-i serveasca drept puncte de reper.

-  Pregatiti din timp toate lucrurile de care va avea nevoie: biberon, lapte, apa, scutece, crema etc. Astfel, veti evita sa deschida toate dulapurile ca sa gaseasca o pijama curata.

-  Cereti-i sa vina cu un sfert de ora inainte de plecarea dumneavoastra, ca sa aveti timp sa-i explicati totul cu calm si sa nu plecati precipitat.

-  Instalati-o: daca este nevoie, prezentati-i bebelusul si aratati-i incaperile principale ale casei (baia, camera copilului, bucataria, sufrageria...). Aratati-i unde sunt aranjate lenjeria de schimb, scutecele sau laptele praf.

-  Faceti-i cunoscut, la nevoie in scris, daca trebuie urmate cu exactitate obiceiurile bebelusului: medicamente, ingrijiri speciale, baie, biberon...


-  Scrieti, de asemenea, numarul sau numerele de telefon unde puteti fi gasita si numerele utile, ca de exemplu, cel al medicului, al vecinilor, urgenta sau o familie apropiata.

-  In fine, mergeti acolo unde ati promis ca mergeti. Daca va modificati programul, anuntati-o si intoarceti-va la ora promisa.
Daca veti face toate lucrurile acestea, puteti pleca cu inima impacata!
CUM SA PROCEDATI CA SA EVITATI O DESPARTIRE DUREROASA?
    Preveniti copilul ca veti lipsi si luati-va ramas bun. Chiar daca nu intelege sensul exact al cuvintelor, vocea dumneavoastra il va linisti. Spuneti-i la revedere inainte de a pleca.

-    Bebelusul este mai sensibil la anxietatea mamei sale decat la faptul ca ea il lasa pentru cateva ore in grija unei alte persoane; de aceea, o data ce hotararea a fost luata si totul a fost organizat foarte bine, plecati cu inima impacata si distrati-va.

-    Daca totul s-a desfasurat bine, chemati aceeasi baby-sitter si data viitoare: se va obisnui cu bebelusul si el cu ea.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact