Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a sasea saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >LUNA A DOUA: CINE ESTE BEBELUSUL?


Progresele bebelusului sunt spectaculoase. Este mai vioi si mai bine dispus. Incepe sa-i placa sa se antreneze singur, sa faca de mai multe ori acelasi gest, pentru placerea de a-l duce la capat si de a-l stapani.

VEDEREA
Progresele sunt evidente in domeniul vizual: vederea devine mai clara, acomodarea se face la distante tot mai mari. Acum, prefera sa priveasca desenele sau jucariile mai complexe, cu multe detalii. "Dialogurile" dumneavoastra vizuale se pot prelungi mai mult. Fascinat de lumini, bebelusul devine capabil sa urmareasca si deplasarea obiectelor mobile.

CORPUL h4s7418hg41nil
Nu este capabil sa faca decat un singur lucru odata. Cand suge, se daruieste in intregime suptului. Daca un obiect sau un cuvant ii retin atentia, el inceteaza sa suga.
Cei mai activi incep sa se legene sau sa dea din picioare, dar raman, cel mai des, culcati acolo unde au fost pusi. Incetul cu incetul, tonusul muscular se relaxeaza. Mainile se vor deschide si gestul voluntar va lua locul miscarilor involuntare (reflexe). Daca i se plaseaza un obiect in mana, poate sa invete sa-l retina, sa-l stranga, apoi sa-l lase, dar coordonarea miscarilor este abia la inceput.

COMUNICAREA
Bebelusul este foarte sensibil la stimularea tactila: ii plac mangaierile, masajele usoare, isi recunoaste parintii si se cuibareste bucuros in bratele lor. Dialogul lui se imbogateste cu surasuri si gangureli care-i seduc pe cei de langa el. Invata foarte repede carui sentiment ii corespunde cutare sau cutare intonatie, voce groasa, incruntare a sprancenelor, murmur sau zambet afectuos.
Cand ii vorbiti fara sa va vada, el incepe sa caute sa localizeze vocea dumneavoastra si intoarce capul in aceasta directie. Asezat in leagan, este capabil sa urmareasca cu ochii si cu capul deplasarile dumneavoastra prin camera.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact