Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

baietii in primul de viata - primul an de viata ale baietilor - >PLANSUL CU SUGHITURI


CE ESTE?
Este vorba de o manifestare frecvent intalnita (la aproximativ 5% dintre copiii intre 7-8 luni si 3 ani), fara consecinte grave, care insa o nelinisteste de obicei pe mama. In urma unui eveniment declansator, copilul incepe sa planga. Plansetele devin sughituri si copilul isi pierde putin cate putin respiratia. Uneori se cianozeaza si poate merge pana la a-si pierde cunostinta. Apoi spasmele se opresc, iar respiratia revine la normal. Copilul ramane timp de cateva minute putin palid si apatic, apoi totul reintra in normal. Nu raman sechele.

CE ANUME DECLANSEAZA SPASMUL? y7k1510yy93vjc
Acesta apare in special in doua circumstante. Fie copilul si-a facut rau (s-a izbit de ceva, de exemplu), fie se simte frustrat pentru ca i se refuza ceva. In toate cazurile, este vorba de o situatie cand se enerveaza.

CARE SUNT CAUZELE?
Daca este vorba de un adevarat spasm de plans (lucrul acesta va fi confirmat de medicul pe care este bine intotdeauna sa-l consultati dupa prima criza), cauzele sale sunt psihologice. Primul spasm se produce in general din ratiuni pur fiziologice. Dar reactia imediata de teama si de solicitudine a mamei intareste comportamentul, care va avea tendinta sa se repete. Cel mai des, copilul are un spasm de plans doar in prezenta unei singure persoane, cea mai impresionabila sau cea careia doreste cel mai mult sa-i atraga atentia, mama lui.CE-I DE FACUT?
Reactia cea mai fireasca este sa intindeti copilul pe jos si sa-i bateti obrajii usor cu palma. Esentialul este sa va pastrati calmul si sa nu aratati copilului starea de neliniste in care va aflati.
O data trecuta criza, este bine sa va intrebati care este cauza. Nu doar cea care a declansat spasmul, ci motivele profunde, de ordin psihologic. Ce sta la baza acestei anxietati si de ce vrea copilul sa va atraga atentia?


Copilul are nevoie sa fie potolit cu calm si cu fermitate. Fara sa va faceti griji pentru el sau sa-l certati, trebuie sa reusiti sa-l convingeti ca nu este nevoie de asemenea mani­festari pentru ca dragostea si atentia dumneavoastra sa fie definitiv cucerite.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact