Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a cincea saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >IMBRACAREA BEBELUSULUI


Unele mame sunt foarte neindemanatice cand este vorba sa-si imbrace sau sa-si dezbrace bebelusul. Ele nu indraznesc sa traga pe brate manecile si cu atat mai putin sa treaca rascroiala camasutelor pe capul bebelusului. Ce i se va intampla oare faimoasei fontanele (osul moale care se afla in varful capului)?

m3v4221mx78bgp Pe de alta parte, multi nou-nascuti detesta sa fie dezbracati. Senzatia de nuditate le este dezagreabila si incep sa tipe de indata ce simt aerul rece pe pielea goala.
Ce-i de facut? Mai intai, sa va linistiti: nici bebelusul si nici craniul lui nu sunt atat de fragili cum par. Daca reusiti sa va pastrati calmul, veti dobandi treptat experienta si veti deveni foarte repede experti in manipularea lui. Cititi aceste cateva sfaturi si aplicati-le pe cele care va convin.

-  Fiti atenta sa aveti la indemana toate produsele, scutecul si imbracamintea de care aveti nevoie.

-  Instalati-va confortabil (pe pat sau in fata mesei de infasat), cu bebelusul asezat pe spate in fata dumneavoastra.

-  Agatati deasupra mesei o jucarie mobila sau afisati desene variate care-l vor preocupa in timp ce-l schimbati.-  Profitati de aceste momente ca sa-i vorbiti cu blandete, sa-i cantati un cantecel, sa-i atrageti atentia.

-  Evitati sa tineti copilul gol: dezbracati mai intai partea de sus, apoi partea de jos (sau invers!).

-  Daca trebuie tinut in intregime gol (inainte de baie, de exemplu), inveliti-l rapid intr-un scutec sau un prosop moale.

-  Tineti cont de anumite necesitati atunci cand cumparati un set de scutece:


- evitati-le pe cele care se trec peste cap;

- alegeti imbracaminte ampla, moale si usor de spalat;

- evitati panglicile in jurul gatului si acele de siguranta.
Daca sunteti una dintre mamele pentru care partea practica (pentru dumneavoastra) si confortabila (pentru bebelus) trebuie sa primeze asupra esteticii sau a modei, iata tinuta de baza:


- camasa fina; -salopetacu botosei;

- botosei si vesta (pentru timpul racoros).
Atentie! Trebuie sa aveti mai multe schimburi!...


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact