Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

baietii in primul de viata - primul an de viata ale baietilor - >IMPORTANTA BUNICILOR


Daca pana acum am vorbit numai despre parinti, frati si surori in viata copilului, este clar ca mediul sau familial nu se limiteaza aici. Inca din primul an de viata, este bine pentru copil sa stie ca exista, in afara nucleului sau familial, o familie mai mare, un fel de "trib" sau clan din care face parte. Unchi, matusi, veri, nas si nasa, bunici, sunt tot atatia adulti sau copii cu care va putea avea legaturi afective sincere si bazate pe incredere. Educatoarea de la cresa sau dadaca sunt platite de parinti ca sa se ocupe de copil, iar el le paraseste cand merge la scoala. Membrii familiei, dimpotriva, ofera o dragoste "gratuita" si durabila. Copiii sunt inca de foarte devreme sensibili la acest lucru, cu mult inainte ca ei sa poata efectiv sa-l inteleaga.
In aceasta "constelatie" familiala, bunicii detin un loc privilegiat.

-  Mai experimentati si adesea mai disponibili, ei pot oferi un sprijin apreciabil parintilor epuizati. Sunt capabili sa priveasca mai detasat si mai obiectiv problemele ce se pot ivi. Pot oferi parintilor posibilitatea de a regasi, in doi, putin din intimitatea cuplului.

- Bunicii marturisesc ca bebelusul se afla la incrucisarea a doua descendente, a doua istorii, a doua culturi. El nu este numai fiul sau fiica unuia din copii, ci poarta si mostenirea genetica a familiei. Acest lucru introduce copilul intr-o lume simbolica in care timpul isi are un loc aparte. k9p6915kq76eff- Bunicii sunt martorii unui timp cand parintii bebelusului nu se cunosteau inca, cand acestia erau niste copilasi care faceau o gramada de prostii. Bunicii recunosc in nepoti anumite gesturi si atitudini ale propriilor copii, ceea ce-i face sa-i priveasca nu numai cu dragoste, dar si cu nostalgie. Aceasta il poate face pe copil sa simta ca acesti parinti perfecti, atat de tari si de puternici, nu au fost intotdeauna asa. Asta ii da incredere ca intr-o zi va fi si el la fel.

- Nefiind responsabili de educatia nepotilor lor, fiind adesea la pensie, bunicii au mai mult timp si mai multa rabdare pentru confidente, cantece de leagan, jocuri, compoturi facute in casa si plimbari in gradina zoologica.
De asemenea, oricare ar fi relatiile dintre ginere, nora si socri, nu privati copiii de bunicii lor. Dimpotriva, faceti tot ce puteti ca sa-i lasati impreuna, in absenta dumneavoastra, fara sa va amestecati intre ei. Bunicii vor invata la randul lor sa respecte ideile dumneavoastra despre cresterea si educatia copilului si astfel totul va decurge bine.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact