Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

fetitele in primul de viata - primul an de viata ale fetitelor - >LASATUL SA MANANCE SINGUR j


Am vazut ca in jurul varstei de sapte luni si jumatate, bebelusul incepe sa doreasca sa apuce singur bucati de mancare. V-am recomandat atunci sa-l lasati, chiar daca rezultatul nu era intotdeauna previzibil. Astazi, copilul a facut progrese. Incepe sa stie sa foloseasca lingura intr-un mod mai eficace si ii place sa manance bucatelele de mancare cu degetele. Chiar daca sunteti reticenta, trebuie sa-l incurajati pe calea acestei "independente", lata motivele principale:

- Daca lasati sa treaca momentul cand bebelusul vrea sa manance singur, dorinta risca sa dispara si sa nu mai revina curand. Unele mame trebuie sa continue astfel sa-si hraneasca copilul pana la doi sau trei ani.
e8m4112en85moy - Copilului ii face placere si simte nevoia sa priveasca, sa manipuleze, sa guste, sa miroasa alimentele: simturile lui sunt mai dezvoltate decat ale noastre. Daca aceasta nevoie este respectata, bebelusului ii va face placere sa vina la masa, ceea ce este important pentru viitor. Ii va face placere sa manance, sa guste alimente noi si probabil nu va fi un copil "dificil".- Se poate intampla sa manance mai mult, datorita placerii si jocului, decat daca-i tineti dumneavoastra lingura. Lucrul acesta vine sa compenseze stangacia lui. In orice caz, invata sa-si regleze apetitul.

-  Copilul care poate manca singur invata repede sa manance fara sa se murdareasca. Aproape de un an, placerea de a manipula hrana va lasa treptat locul dorintei de "a face ca mama", deci, de a manca in mod corect. Gratie antrenamentului, copilul va deveni mai repede autonom si va invata sa manance "civilizat", mai rapid decat un alt copil. Timpul pierdut acum va fi recuperat mai tarziu.

- Daca insistati sa hraniti un copil care vrea sa manance singur, rezultatul va fi cel scontat: copilului ii va face placere sa scuipe, sa inchida gura, sa miste capul, sa arunce mancarea etc.
In final, a lasa copilul sa manance singur, alegandu-si singur cantitatea de hrana pe care doreste s-o inghita, este cel mai bun mijloc de a evita conflictele atat de frecvente si, deseori, atat de dificil de rezolvat.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact