Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

fetitele in primul de viata - primul an de viata ale fetitelor - >


"Cabotaj" este un termen folosit in descrierea stadiului in care copilul se deplaseaza in picioare, lateral, tinandu-se de mobile si trecand de la un punct de sprijin la altul. m8u7820mx96csy

Copilul poate sa se deplaseze destul de repede de-a lungul unei canapele, fara alt sprijin decat burta.
Copilasii care se afla deja in stadiul acesta pot ca, tinuti de amandoua mainile, sa schiteze un inceput de mers. Dar le vor mai trebui cateva saptamani inainte de a incerca sa mearga fara sprijin, dand drumul unei maini, apoi celeilalte.
Diferentele individuale pot fi destul de semnificative. Poate ca bebelusul dumneavoastra este capabil, atunci cand sta in picioare, sprijinit de burta, sa dea drumul la o mana sau la amandoua ca sa manipuleze un obiect. Unii sunt, de asemenea, capabili sa stea in picioare, in mijlocul unei incaperi, fara sa fie nevoie sa se inalte.


Ceea ce este sigur, este ca aproape toti bebelusii de aceasta varsta gasesc ca pozitia in picioare este cu adevarat singura interesanta. Daca este cazul copilului dumneavoastra, trebuie sa-l schimbati deseori, sa-l imbracati si uneori sa-l hraniti stand in picioare, ca sa consimta sa stea linistit. I se intampla chiar sa riste mult, atunci cand vrea cu orice pret sa stea in picioare pe scaunul lui inalt sau in carucior.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact