Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

fetita in primul de viata - primul an de viata ale fetelor - >SE RIDICA IN PICIOARE


Un mare numar de bebelusi, in special cei mai activi fizic la aceasta varsta, incep sa se ridice in picioare singuri. Invatati sa se agate de mainile dumneavoastra ca sa se inalte pe picioare, ei vor continua sa se agate de tot ce gasesc. Daca aceasta devine pozitia preferata a copilului, el va petrece o parte importanta din timpul sau ca sa se antreneze.
La varsta aceasta, copilul incearca deseori sa se inalte tinandu-se de tot ce-i poate servi drept sprijin (uneori rastoarna scaunul sau masuta). Se agata de tot ce poate, dar treptat va invata sa se tina de obiecte stabile, pe care e preferabil sa i le puneti dumneavoastra la dispozitie. t4e444tc81jhd
Ajutorul cel mai sigur il constituie cadrul de lemn al tarcului clasic, in care copilul se juca pana acum asezat. Copilul se va tine de acesta pentru a se ridica in picioare, apoi va invata putin cate putin sa se deplaseze pe langa el, facand astfel, in picioare, turul tarcului.


O data in picioare, el jubileaza si va incerca etapa urmatoare: sa lase o mana, apoi pe cealalta. Apoi sa le lase pe amandoua, sprijinindu-se cu burta.
> ATENTIE!
Nu inseamna ca daca stie sa se ridice in picioare, copilul stie si sa se aseze! El ramane deseori in picioare mult timp si sfarseste prin a obosi si a incepe sa planga.
Este momentul sa va faceti timp sa-l invatati sa se aseze usurel, indoindu-si genunchii. Daca nu, va avea tendinta sa se lase brusc, iar socul cazaturii ar putea sa-l sperie si sa constituie o experienta dezagreabila, ce nu va fi uitata curand.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact