Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilulasul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >PLACERILE BAII


La varsta aceasta, multi bebelusi adora sa faca baie. Apa le face bine: ii destinde si-i echilibreaza. Daca bebelusul dumneavoastra face parte dintre cei care iubesc apa intr-atat de mult incat nu mai vor sa iasa, nu veti avea probleme si veti putea sa-i sporiti placerea adaugand noi jocuri. In schimb, daca micutul face parte dintre cei care fac baie impotriva vointei lor si se manifesta prin tipete de disperare, va fi mai greu sa-l imblanziti. Atatati-I, jucati-va cu el, dar nu fortati niciodata nota: efectul obtinut ar fi exact contrar celui dorit. Cu blandete si cu rabdare, copilul poate explora incetul cu incetul acest spatiu, invatand sa se bucure de baie.
Cum bebelusul a crescut, nu mai incape in lavabou sau in vanita din plastic. Trebuie de acum sa-l imbaiati in cada mare.
Primul sfat: atentie la spatele dumneavoastra. Riscati sa va doara daca stati in timpul baii aplecata deasupra cazii. Ingenuncheati in fata cazii pe un covoras, dupa ce in prealabil v-ati pregatit langa dumneavoastra toate lucrurile de care aveti nevoie.
Placerile baii vor fi numeroase pentru bebelus, iar timpul petrecut in baie este folosit atat pentru igiena bebelusului, cat si pentru amuzamentul si relaxarea lui. b3d313bq15rnm
Lasati apa sa curga incet, la o temperatura potrivita, pentru ca bebelusul sa se poata juca cu jetul de apa. Deseori, bebelusul gaseste acest lucru foarte savuros. O alta distractie este stropirea cu apa. Bineinteles, trebuie mai intai sa va imbracati cu un halat de baie, apoi sa puneti pe jos o panza groasa. Bebelusii care invata astfel sa nu le fie frica de apa sunt de asemenea cei care, mai tarziu, vor dori cu cea mai mare placere sa mearga la piscina sau la mare.


Alta mare placere a baii: balaceala. De indata ce copilul poate sta asezat in cada, puteti sa-i dati un numar mare de jucarii cu care se va juca timp indelungat. El va fi mereu ocupat sa le umple cu apa, sa le goleasca, sa transvazeze... si nu se va plictisi repede.
Cu ce sa se joace?

In afara de jucariile speciale pentru apa (jucarii usoare, care plutesc), ganditi-va la:


- farfurii si globuri din plastic;

- sticlute din plastic gaurite (cu o andrea incalzita);

- polonic, strecuratoare, palnie;

- pahar din plastic de mustar sau de sos de tomate.
Ca sa evitati monotonia, puteti intr-una din zile sa faceti baie in acelasi timp cu bebelusul, in alta zi sa puneti saruri de baie intr-un globulet etc. Puteti folosi o caldarusa de plaja sau o plasa de plastic.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact