Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >LUNA A OPTA: CINE ESTE BEBELUSUL?


Pana acum, trebuia ca obiectele si oamenii sa se deplaseze spre copil, pentru ca el se afla in incapacitatea de a merge in intampinarea lor. La aceasta varsta, totul se schimba: de acum copilul se indreapta spre ceea ce doreste. De fapt, a dobandit capacitatile motrice necesare pentru a se deplasa in mediul sau si a porni la descoperirea lumii. Avand o mare curiozitate naturala, bebelusul va pune toata noua sa mobilitate in serviciul satisfacerii acesteia. Invata sa se catere, apoi sa mearga in patru labe, ca sa descopere ceea ce este departe de el; invata sa se ridice in picioare ca sa exploreze o noua dimensiune: cea verticala.
Mana este pe punctul de a inlocui gura in descoperirea obiectelor: de acum incolo, ea este cea care-l informeaza pe copil in mod privilegiat. Trebuie spus ca, o data ce copilul a invatat ca degetul mare se opune indexului, formand un fel de cleste, dexteritatea i s-a ameliorat mult.


La varsta aceasta, copilul este capabil sa se amuze cu jucariile lui, sa le cunoasca si sa le aleaga. Imita actiunile persoanelor mari si cauta sa modifice lucrurile dupa propria fantezie. In fine, sacaitor si caraghios, da de acum dovada unui adevarat simt al umorului.
Pe langa acestea, apare sentimentul de frica (de intuneric, de necunoscut etc.) si micutul intreprinzator simte deseori nevoia sa vina sa se linisteasca langa dumneavoastra. v7g986vm19jvk

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact