Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >CANTATI-I CANTECE


Cantecele de leagan fac parte, in marea lor majoritate, din folclorul national. Nu cunoasteti cantece? intrebati-le pe bunici. Le-au uitat? Apelati la casete si discuri sau pur si simplu improvizati!
Copilasii adora sa li se cante. Iubesc cantecele ritmate, melodioase, insa scurte. Le place sa-i saltati pe genunchii dumneavoastra in ritm sau sa dansati purtandu-i in brate in timp ce cantati.
Cele mai bune cantece sunt cele care sunt insotite mereu de aceleasi gesturi. Copilul anticipeaza actiunea si rade in hohote cand aceasta se produce. Profita de asemenea sa-si imbogateasca vocabularul. Daca-i cantati regulat "Ciocarlie, draguta ciocarlie"*, bebelusul va invata repede unde este capul, burta, mana lui.


Dar ceea ce bebelusului ii place mai mult decat orice, este contactul afectiv care se creeaza intre dumneavoastra si el atunci cand ii cantati un cantec. Ii veti transmite o bucurie de a trai pe care nu o va uita nici mai tarziu. Imediat ce va putea, el va canta impreuna cu dumneavoastra si va pastra toata viata aceasta placere. Cunoasteti oameni care canta sub dus sau in timp ce conduc masina? Sunt sigura ca, atunci cand au fost mici, li s-au cantat multe cantece... h4t1119hb46lyd

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact