Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >TARCUL


La varsta la care incepe sa se catere, copilul risca de doua ori - in primul rand pentru el, caci se va deplasa, va atinge tot ce-i iese in cale, va baga tot in gura, se va catara cat mai sus posibil; apoi, pentru ceea ce-l inconjoara, deoarece risca sa sparga si sa rastoarne multe obiecte. Nu este un motiv sa-l inchideti in tarc pana cand devine rezonabil. Pe de o parte, oentru ca va face repede turul tarcului si nu isi va putea dezvolta inteligenta avida de descoperiri. Apoi, pentru ca se va plictisi repede (daca nu s-a plictisit deja): chiar daca adaugati jucarii noi, bebelusul va protesta vehement. Veti avea de ales intre doua variante: sa stati cu el si sa-l amuzati, sau sa-l lasati sa iasa din tarc.


Tarcul este foarte util in momentul in care nu-l puteti supraveghea, pentru ca-l protejeaza de pericole. Sunteti chemata la telefon? Trebuie sa pregatiti ceva la bucatarie? Puneti copilul in tarc, chiar daca nu este de acord. Un copil la varsta aceasta nu este constient de riscurile la care se expune. In acest domeniu, trebuie sa-l protejati si sa-l invatati treptat cum sa evite pericolele, amintindu-va insa ca nu va invata decat daca poate sa beneficieze de propria sa experienta.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact