Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >STIE SA DEA DRUMUL OBIECTELOR


Daca la sapte luni copilul poate sa apuce obiectele, are adesea dificultati in a le da drumul. Bineinteles ca da drumul unui obiect pe care il are in mana ca sa apuce un altul sau din stangacie. Dar a da drumul unui obiect in mod deliberat, pentru a-l intinde cuiva sau pentru a-l porni, necesita o detenta musculara inversa tensiunii exercitate pentru a-l tine. Este vorba aici de o miscare de coordonare pe care o puteti influenta.
Cand are un obiect in mana, puneti mana usor sub obiect. Aratati-i ca poate da drumul obiectului fara ca acesta sa cada: el ramane pe palma dumneavoastra, iar bebelusul poate fara probleme sa-l ia din nou in mana.
O data dobandit acest lucru, puteti sa va jucati impreuna de fiecare data cand aveti ocazia sa "luati si sa dati". De exemplu, cand bebelusul este asezat in fata dumneavoastra, intindeti-i o minge mica. Cand a prins-o, provocati-l sa v-o dea inapoi. Cereti-i-o intinzand mana: "imi dai mingea?" Daca v-o da, faceti ceva amuzant cu mingea, de exemplu, aruncati-o in aer, apoi dati-i-o inapoi. Copilul este atunci stimulat sa dea drumul obiectelor pe care le tine si sa vi le dea, pentru ca-l distreaza ceea ce faceti dumneavoastra.


Jocul acesta poate avea loc in orice moment. Se afla cu dumneavoastra in bucatarie, asezat pe scaunul inalt? intindeti-i o lingura de lemn, un morcov sau un globulet, apoi cereti-i-le inapoi. De fiecare data, jucati-va un moment cu obiectul inainte sa i-l dati. d5l1611df57xgq
O data ce a inteles foarte bine, jocul se poate complica. Puteti aborda problema schimbului: "imi dai morcovul? Tine, ia lingura in schimb". "O! ai luat cubul albastru? Haide, da-mi-l. Eu iti voi da cubul verde. Il vezi pe cel verde? Acum, da-mi-l pe cel verde si ti-l dau pe cel albastru." Si asa mai departe.
In fine, o data ce copilul stie sa dea drumul unui obiect, deschizand pur si simplu degetele si punand obiectul in mana dumneavoastra, puteti trece la etapa urmatoare. Asezati amandoi pe jos, fata-n fata, la un metru sau doi distanta, il veti invata sa dea drumul obiectului, insotind gestul cu o miscare a bratului. Daca luati o minge mica, copilul va va imita si va invata, putin cate putin, s-o arunce.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact