Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a treia saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >HRANIREA LA ORA FIXA SAU LA CERERE


Bebelusul nu are precizia unui mecanism: orarul meselor sale nu poate fi reglat ca un ceasornic. El are ritmul sau propriu, pe care-l veti descoperi treptat. In anumite zile sau la anumite ore poate sa aiba mai multa pofta de mancare. In plus, bebelusii sunt diferiti. Dupa greutatea lor, au nevoi diferite in ce priveste numarul meselor, cantitatea si regularitatea.
Nu va lasati convinse de sfaturi ca "Dati-i o masa la trei ore", sau "Lasati-I cate zece minute la fiecare san". Cele trei ore sau zece minute nu trebuie urmate cu exactitate si nu trebuie sa va faca sa traiti cu ochii pe ceas. Concentrati-va mai degraba atentia asupra copilului, ca sa invatati rapid sa interpretati "semnele" pe care vi le trimite asupra apetitului sau asupra satietatii sale.
Este adevarat ca o anumita regularitate in ce priveste orele de masa este benefica pentru copil si va permite, in calitate de parinti, sa va organizati. Regularitatea aceasta insa, se va instala incetisor, fara sa fortati evenimentele, chiar daca admiteti ca "trei ore" pot la fel de bine sa fie doua ore si jumatate sau patru ore.
Laptele matern este digerat mai repede decat laptele praf. Ati alaptat deja bebelusul acum doua ore, dar deja plange. Il veti lasa oare sa planga de foame pana la ora prevazuta? Este inutil si contraindicat. Avantajul sanului matern este ca bebelusul suge cantitatea pe care o vrea, cand vrea, deci nu trebuie sa va nelinistiti. v5o4714ve73suf


Straduiti-va sa procedati la fel, daca bebelusul este hranit cu biberonul. Are si el dreptul sa-i fie mai mult sau mai putin foame, inainte sau dupa ora fixata. Nu-I lasati sa tipe de foame, dar nici nu-l fortati sa-si termine biberonul.
Constrangerea bebelusului sa adopte un ritm rigid poate provoca indispozitii si dificultati; apetitul lui se va regla spontan si natural in saptamanile care urmeaza.
Puteti avea incredere in bebelus: este capabil sa-si cunoasca si sa-si exprime propriile sale nevoi. El doreste doar sa se simta fericit si in securitate, sa-l intelegeti si sa-i raspundeti.
inca mai plange dupa ce a terminat de supt?


- Se poate sa-i fie inca foame: administrati-i o mica ratie suplimentara ca sa fiti sigura de lucrul acesta.

- Se poate sa sufere de o digestie dificila sau de crampe intestinale: tineti-l in brate, leganati-l si mangaiati-l usurel pe burtica.

- Daca plange de oboseala, leganati-l putin, apoi culcati-l. Nu va intarzia sa adoarma.

- in fine, este posibil sa planga frecvent pentru ca nu a supt destul. Ajutati-I sa-si prinda degetele sau dati-i o tetina: se va potoli.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact