Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a treia saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >BLANDETE...


Bebelusul este extrem de sensibil la blandetea de care dau dovada cei care se ocupa de el. O usoara stare de nervozitate sau de nerabdare, lipsa afectiunii, sunt suficiente ca sugarul sa se simta nefericit si sa planga.
Mai intai, esentiala este blandetea contactului. Fiind total dependent de persoanele din jurul lui, bebelusul este manipulat timp indelungat. Schimbarea scutecelor, baia, deplasa­rile, mesele sunt tot atatea situatii cand corpul bebelusului este in contact cu mainile dumneavoastra. El simte daca acestea sunt calde, calme, primitoare sau daca sunt reci, tehnice, grabite sa termine treaba. In acest ultim caz, bebelusul isi manifesta insatisfactia si devine usor iritabil. Relatia corporala este atat de importanta pentru el, simtul atingerii este atat de delicat, incat nu poate suporta bruscarea. q8c512qs35blq


Apoi, importanta este si blandetea vocii. Pe cat este de fermecat de o voce calda, blanda, sigura de ea, adresandu-i-se cu cuvinte tandre, pe atat tipa mai mult sau se inchide in el insusi daca aude o voce ursuza, agresiva, stridenta sau nelinistita.
Unii bebelusi sunt foarte sensibili la lipsa de blandete. Daca este si cazul copilului dumneavoastra, tineti-l la adapost de cei care au pierdut simtul de intimitate cu bebelusii si care-l fac sa se indoiasca de intimitatea lumii.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact