Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >INVATA SA NUMEASCA

u5g956up62erg


Intr-o prima faza, contactul cu cartile ii faciliteaza invatarea cuvintelor limbii, ceea ce mai tarziu ii va permite chiar sa povesteasca o istorioara. Aceasta presupune ca bebelusul incepe deja sa-si dea seama ce inseamna reprezentarea. Cand va sti ca "biberonul":

- serveste la evocarea obiectului in absenta;
-  reprezinta obiectul cu care isi bea laptele si incepe sa asocieze obiectul in sine cu reprezentarea imaginii lui, pe care o poate gasi intr-o carte, atunci va fi facut un pas mare inainte. Folosirea cartilor cu imagini va deveni posibila, iar acestea vor primi o cu totul alta semnificatie decat o simpla pasiune trecatoare pentru culorile si formele lor.
lata cum sa va folositi de ele.
Este intotdeauna preferabil sa plecati de la obiectul concret, nu de la desen. Incepeti prin a-i prezenta copilului propriul sau corp: "lata mana ta", apoi aratati-i mana dumneavoastra: "Aceasta este mana mea, mana mamei". Luati o papusa: "lata mana papusii. Arata-mi mana papusii".
Apoi luati un obiect familiar copilului, de exemplu biberonul lui. Numiti-I si aratati-i obiectul: "lata biberonul tau. Pregatesc biberonul." Apoi, in absenta obiectului: "Unde este biberonul tau? Uite, ma duc sa caut biberonul tau in bucatarie, lata-l, priveste". In fine, ii aratati desenele in cartea cu imagini, spunand: "Vezi, acesta este desenul biberonului; acesta este biberonul."Intr-o zi, cand biberonul este pus pe masa in fata lui, intrebati-l: "Unde este biberonul tau? Arata-mi-l."
Va trece ceva timp pana cand copilul va fi capabil sa va arate imaginea biberonului cu degetul, toate aceste etape putand dura mai multe luni. Dar, aveti rabdare. In ziua in care bebelusul va fi capabil sa va arate cu degetul pe o carte obiectele si animalele pe care le cunoaste bine, veti putea sa-i oferiti carti adevarate, sa incepeti sa-i cititi istorioare in timp ce el va privi imaginile si sa rasfoiti cu ei o carte frumoasa cu poze.

CUM SA ALEGETI CARTEA CU IMAGINI?
Alegerea primei carti cu imagini este foarte importanta. Ea trebuie sa indeplineasca trei conditii:

- sa nu fie reprezentat mai mult de un element, obiect sau animal, pe fiecare desen;
-  desenul sa fie executat cu precizie, pana la cele mai mici detalii, foarte realist, ca o fotografie si nu ca o caricatura;
- desenele sa fie mari, clare si colorate.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact