Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >CE INSEAMNA O JUCARIE BUNA?


Iata o intrebare grea, la care copilul, parintele si psihologul va vor da raspunsuri diferite.
Pentru parinti, o jucarie buna este in general cea care este mult folosita: copilul se joaca cu ea des si vreme indelungata. Este, de asemenea, jucaria care il invata ceva pe copil si care-l face sa progreseze. Pentru copil, este, cu siguranta, jucaria care-i ofera cele mai multe posibilitati de joaca. In aceasta calitate, cutia din carton goala detine un fel de record... Iar pentru specialist, care trebuie sa fie calitatile acestei jucarii "bune"?

h8o6314hr23ufu Vom incerca sa dam cateva elemente pe care trebuie sa le luati in considerare cand dati copilului o jucarie:

1. O jucarie buna corespunde destinatarului sau.
Aceasta inseamna ca, daca exista jucarii care nu sunt bune (pentru ca sunt periculoase sau inutile), in ansamblu, exista putine jucarii bune. O jucarie este buna pentru cutare copil, pentru ca ea corespunde bine gusturilor sale si nivelului sau de dezvoltare, dar va fi mai putin buna pentru altul. Deci, o jucarie buna este, inainte de toate, o jucarie aleasa in functie de cel caruia ii este destinata.
2. O jucarie buna este o jucarie studiata.
Aceasta inseamna ca a fost conceputa de specialisti (unii tati sunt excelenti creatori de jucarii!) in functie de copiii carora le este destinata si a fost testata pe copii. Este solida, rezistenta, perfect fiabila si nu prezinta nici un pericol.


3. O jucarie buna este simpla.
Ea nu face totul in locul copilului. Dimpotriva, lasa copilului loc sa actioneze dupa propria fantezie si sa-si imagineze cum se foloseste. Copilul este initiatorul si protagonistul jocului, jucaria oferind doar un suport imaginatiei sale.
4. O jucarie buna este multifunctionala.
Trebuie sa poata fi folosita in diferite feluri: dupa dispozitia de moment a copilului, dupa evolutia dezvoltarii sale, jucaria trebuie deci sa poata "evolua" si sa ofere mai multe moduri de functionare. De exemplu, un camion cu remorca poate servi drept cutie pentru jucarii, drept jucarie sonora (prin zgomotul rotilor) si in plus, bebelusul se poate sprijini de el ca sa se ridice in picioare.
5. In fine, o jucarie buna pentru copil este cea pe care tatal si mama lui isi vor face timp sa o descopere impreuna cu el, o jucarie in care isi vor "investi" atentia si dragostea.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact