Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in primul de viata - primul an de viata ale copilului / bebelusului - >LUNA A SAPTEA: CINE ESTE BEBELUSUL?


Baietelul sau fetita de sase luni este deja un personaj foarte complex, care nu mai are mare lucru din nou-nascutul care era. Vederea lui este perfecta: bebelusul vede departe, clar si distinge toate nuantele colorate. Stie sa distinga sunetele, recunoaste multe dintre ele si stie sa le recunoasca provenienta. Se foloseste foarte bine de maini: le intinde inspre tot ce vede si examineaza tot ce are in mana. Este, de asemenea, capabil sa-si tina singur biberonul... cu conditia sa fie cuibarit in bratele mamei sau tatalui.
Poate sa se rasuceasca in fel si chip si sa se rostogoleasca. Unii copii au descoperit deja cum sa se catere, sau mai degraba cum sa alunece ca sa ajunga pe podea, manati de curiozitate. Aproape toti incep sa se deplaseze pe spate, fiindu-le mai usor.


Bebelusul isi cunoaste bine numele: el se intoarce cand este chemat. Apreciaza mult compania altor copii si-si primeste cu bratele deschise fratii si surorile mai mari. Pentru cei pe care-i iubeste, gangureste, protesteaza, isi modeleaza vocea. Isi zambeste in oglinda si devine constient ca diferitele parti ale corpului sau formeaza o unitate. o3s4518oj91hnp
Pus in picioare si sustinut de subsuori, copilul poate sa se tina pe picioarele lui, devenite acum drepte si rezistente. Adora aceasta pozitie.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact