Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in a sasea luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >PRIMELE CARTINiciodata nu e prea devreme sa puneti in mainile bebelusului o carte. Chiar inainte de a sti despre ce este vorba, ii va face placere sa intoarca paginile, fiind sedus de desene, forme si culori. Daca-i cititi povestioara, este la fel de fermecat de vocea deja familiara a tatalui sau mamei sale care i se adreseaza.

S-a demonstrat ca atunci cand copiii au intrat foarte devreme in contact cu cartea, au pastrat gustul pentru ea, si, mai tarziu, au devenit niste pasionati cititori. La sase luni, bebelusul este pasionat de imagini si de paginile care se intorc. Dati-i carticele foarte colorate si-l veti surprinde de multe ori, singur, in patul lui, rasfoind o carte. b1e114bm24xvu
Exista numeroase carti pentru copiii foarte mici, dintre care veti putea alege. Cumpa-rati-le, de preferinta, pe cele care pot fi manipulate fara sa se deterioreze prea mult: carti din carton gros, din plastic sau din tesatura.
Puteti de asemenea sa fabricati dumneavoastra insiva primele carti ale bebelusului, lata cum:
■  Procurati-va un mic album foto cu buzunarase din plastic, sau un clasor mic in care veti insera buzunarase din plastic.
In interiorul acestor buzunarase, introduceti fotografii cu membrii familiei, fotografii decupate din reviste, sau desene reprezentand obiecte sau animale familiare (caine, biberon, figuri viu colorate etc). Cataloagele si revistele sunt o sursa pretioasa de desene de toate felurile.
■  Faceti o carte care poate fi "citita" tactil (asemanatoare cu alfabetul Braille).
In clasor, inlocuiti buzunarasele din plastic cu cartonase. Lipiti pe ele diverse materiale care pot fi pipaite! Pentru aceasta, ungeti suprafata cu lipici, apoi puneti deasupra: nisip, orez, o bucata de panza etc.
■  Colectionati toate felicitarile pe care le-ati primit de aniversari, sau vederile. Gauriti-le intr-o parte ca pe foile de clasor. Treceti prin ele o panglica: veti obtine o carte draguta, usor de rasfoit si de reinnoit.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact