Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in a cincia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >MANA SI JOCUL


Cea mai mare parte a bebelusilor de varsta aceasta intind mana spre obiectele pe care doresc sa le prinda. Sunt capabili sa apuce o jucarie suspendata deasupra lor. O data ce are obiectul in mana, copilul poate sa-si intoarca pumnul ca sa priveasca obiectul pe diferite fete, din diferite unghiuri.

A studia obiectele din mai multe perspective, la diferite distante, constituie unul din interesele principale ale copilului de varsta aceasta. El invata astfel ca un obiect se poate prezenta sub multiple fatete, ramanand neschimbat. Este inceputul a ceea ce se numeste permanenta obiectului.
u7c892uq73elx
> JOCURI
■  Dati copilului o cutie usor de deschis si de inchis (de exemplu o cutie de pantofi) in care veti pune cateva obiecte care nu prezinta nici un fel de pericol, pe care le va putea manipula dupa dorinta. Cum noutatea produce intotdeauna o resuscitare a interesului, este bine sa schimbati des aceste obiecte.■  Faceti-I sa atinga obiecte care produc senzatii diferite. Un cub de gheata, sau un geam iarna si spuneti: "Rece!". Un radiator sau biberonul cu lapte: "Este cald!". Plimbarile ii permit sa-si largeasca experientele.
■  Tinand bebelusul asezat pe genunchi, lasati-l sa manipuleze diferite obiecte, de exemplu sa umple o ceasca cu o gramajoara de stafide puse alaturi.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact