Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in a cincia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >FABRICATI JUCARII SONORE


Bebelusul iubeste sunetele: sunetele bizare, surprinzatoare, diferite. Ii place sa descopere ce gest anume le poate provoca si resimte placere lasandu-se antrenat de ele timp indelungat. Bineinteles ca va puteti procura jucarii care produc sunete (jucarii pentru bebelusi, jucarii din plastic "bazaitoare", jocuri de descoperit etc). De asemenea, puteti sa-i tineti mereu treaza curiozitatea, profitand de ceea ce aveti acasa pentru a fabrica cu usurinta jucarii sonore.
n2m7112nf71nro
Atata timp cat bebelusul nu stie sa apuce si sa scuture, veti manui dumneavoastra jucaria. In cazul acesta, modificati originea sunetului, in asa fel incat sa antrenati copilul sa-l repereze: urechea dreapta, urechea stanga, deasupra capului, in spatele copilului etc.

> CATEVA IDEI CARE SCHIMBA JUCARIILE TRADITIONALE

-  Duceti-va la raionul "jucarii" intr-un magazin universal. Veti gasi acolo, in afara de jucarii de forme variate, clopotei pe care-i puteti suspenda deasupra patului copilului. Alta idee: innodati un clopotel in jurul incheieturii mainii sau legati-l de glezna copilului cu o panglica. La cea mai mica miscare, acesta va suna.

-  Sistematic, faceti-l sa auda toate sunetele pe care le pot produce obiectele din casa sau cele folosite in diferite activitati menajere: aparat de ras, chei, hartie rupta, robinete etc.-  Recuperati ambalajele goale: borcanele, flacoane sau sticlute care se inchid bine. Evitati-le pe cele din sticla atunci cand copilul le manipuleaza singur si limitati-va din acel moment la cele din plastic.
Umpleti recipientele cu obiecte mici (nasturi, margele). Agitand flacoanele, veti obtine sunete diferite, pe care le veti putea varia dupa dorinta.
Jucariile dumneavoastra sunt gata. Puteti sa le faceti mai vesele decorandu-le dupa fantezia dumneavoastra.
Ce sa puneti in interiorul flacoanelor? Aveti posibilitatea sa alegeti: diferite legume uscate, pietris sau nisip, perle sau bile etc.

-  Constientizarea sonora: trece de asemenea ca o auditie atenta a tuturor obiectelor sonore din casa. Mergand impreuna cu bebelusul in jurul unei incaperi, incercati sa probati toate obiectele care pot sa emita sunete diferite, fie prin natura lor (tic-tac-ul ceasului desteptator, apa care picura), fie pentru ca le loviti cu altceva (a bate la usa, de exemplu).

-  Asezati bebelusul pe genunchii dumneavoastra si deschideti radioul. Plimbandu-va pe banda de frecventa, regland volumul, acestea fac din aparatul de radio una dintre cele mai frumoase jucarii de constientizare sonora.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact