Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in a cincia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >REGIMUL ANTIDIAREIC


Diareea este o afectiune frecventa la bebelusi. Banala, ea poate aparea din cauza unei raceli, a unei proaste digestii sau a unui puseu dentar. In cazuri mai grave, ea poate fi semnul unei gastroenterite, de exemplu. Daca diareea este lichida si este insotita de febra sau de varsaturi, daca bebelusul pare apatic si pierde din greutate, trebuie sa consultati rapid medicul. El va va da un tratament specific si va va recomanda sa treceti imediat la un regim antidiareic. De asemenea, de indata ce constatati ca scaunele devin lichide (sau chiar foarte moi), puteti trece fara intarziere la aceste masuri alimentare:

1. Suprimati imediat din alimentatia bebelusului: o9y4523ou82lri

- laptele;

- lactatele: iaurtul, branza topita, tartele, branzeturile;

- fructele si legumele crude, sucul de fructe.
2. inlocuiti cu:


- supa de morcovi;

- faina de orez sau apa in care a fiert orezul;

- o banana coapta si mixata sau compot de mere si gutui (exista borcanele de vanzare in comert).
Supa de morcovi se face foarte simplu, fierband morcovii curatati si spalati in apa. Apoi mixati morcovii si amestecati piureul astfel obtinut cu apa minerala. Acest preparat poate fi foarte bine inlocuit cu o masa compusa dintr-un borcanel de piure de morcovi si apa minerala. Compozitia poate fi usor indulcita, daca bebelusul o prefera astfel.


Cat despre banana, trebuie sa fie foarte coapta si oparita, adica scufundata, cu coaja cu tot, timp de cateva minute, in apa clocotita. Apoi, curatati-o, mixati pulpa si amestecati-o cu apa minerala.
Reintroducerea laptelui si a lactatelor trebuie sa se faca in mod progresiv, in mai multe zile, adaugand de exemplu una sau mai multe masuri de lapte praf intr-un piure de morcovi.

In fine, diareele antreneaza deseori atat o iritatie a feselor bebelusului, cat si dureri abdominale.
De asemenea, nu neglijati:


- sa schimbati scutecul imediat ce s-a murdarit;

- sa luati bebelusul in brate si sa-i masati usor burtica cu mana.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact