Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Copilul in a cincia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >CUCU, BAU!


b9s5618bd14uhk

Desi acum este constient de existenta si de corpul sau, distinct de cel al mamei sale, bebelusul inca nu este convins de permanenta obiectelor. Are tendinta sa creada ca ceea ce nu mai vede, obiecte sau persoane, inceteaza sa mai existe. Nu crede ca lucrurile pot ramane identice, in afara privirii sale, prezentei sale sau pur si simplu daca le vede sub un alt aspect. Nu numai ca nu cauta jucariile care nu sunt langa el, dar nu incearca nici macar sa recupereze o jucarie pe care ati ascuns-o sub perna, in fata lui.
Ca sa-l ajutati sa progreseze, puteti sa va jucati cu el jocuri foarte simple, pe care, de altfel, el le adora. ■  Aratati-i obiectele sub diferite aspecte, sub diferite unghiuri (din fata, dintr-o parte, pe fata, pe dos, de aproape, de departe, scuturandu-le in aer etc.) ca sa se antreneze sa efectueze mental sunteza acestor diferite viziuni si sa ajunga la o imagine globala a obiectelor.-  Jucati-va de-a "cucu-baul". Jocul acesta consta pur si simplu in a va ascunde fata in spatele unui prosop sau unei usi, apoi a va arata din nou, de mai multe ori. Este important sa vorbiti in acelasi timp: "Unde este mama? A plecat? lat-o!", cu multa mimica si zambete.

-  In etapa urmatoare, faceti jocul acesta cu o jucarie care-i place foarte mult. In timp ce copilul o priveste, o ascundeti sub cuverturi, sub pat sau sub o perna, comentand mereu: "Uite, iepurele este sub cuvertura. Unde este iepurele? A disparut? A, nu, iata-l!"
Jocurile acestea foarte simple sunt foarte importante, pentru a face copilul sa-si dea seama ca oamenii si lucrurile continua sa existe in afara vederii lui. Veti sti ca a depasit faza aceasta cand, dupa ce ati ascuns iepurele in fata ochilor lui, va trage el insusi draperia ca sa-l gaseasca. Asteptand, ii veti oferi momente placute de amuzament.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact