Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelasul in a patra luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >MASA BEBELUSULUI


d7j949dv85yer
Daca bebelusul este deosebit de vioi si activ, se poate intampla ca servitul mesei sa devina o operatie mai dificila. Curios de tot ce-l inconjoara, este acum capabil sa apuce sau sa arunce tot ce are la indemana. Distras de ceea ce poate sa se intample in bucatarie, el
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

se agita in scaunul lui inalt si uita sa manance. Incercati, deseori zadarnic, sa-l convingeti sa ramana asezat cuminte si sa manance portia din fata lui.
Nu va nelinistiti: refuzul lui de a manca, daca nu faceti din asta o tragedie, nu va dura. Pentru el, viata e prea pasionanta si are prea multe de facut ca sa piarda timpul asezat la masa. Cu timpul, se va linisti, iar pofta de mancare va reveni!
O solutie este aceea de a-l face sa manance cu dumneavoastra la bucatarie, in liniste, fara prea multe distractii. Nu-I fortati sa termine tot de mancat si nu va enervati in fata modului lui de a se incapatana. Puteti incerca sa-i dati una sau doua jucarii din plastic de care se va ocupa in timp ce va manca.
De ce sa nu-i oferiti si posibilitatea de a participa uneori la pranzul familial? Sa manance la masa cu toti este o mare placere pentru copil, cat si ocazia de a experimenta noi mirosuri si noi savori. Astfel incepe educatia gustului.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact