Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a doua saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului - >BATAILE INIMII SI MIROSUL MATERN


Bebelusul este curat, este satul si totusi plange. Nu reuseste sa adoarma. Luati-I in brate si puneti-l cu urechea pe pieptul dumneavoastra, pe partea stanga. Va auzi zgomotul ritmat al inimii dumneavoastra, zgomotul care l-a leganat timp de noua luni in pantecul dumneavoastra. Zgomotul acesta il va linisti. Tineti-I acolo, cu afectiune, si veti vedea ca se va linisti.
Trebuie sa va miscati? Instalati-va bebelusul intr-un port-bebe ventral. In afara zgomo­tului inimii, va regasi ritmul pasilor, balansarea mersului dumneavoastra. Pentru bebelusi, contactul fizic cu dumneavoastra ii permite sa va regaseasca corpul, mirosul, miscarea, tot ce iubeste si-l linisteste. Acesta va fi intotdeauna mai bun decat un landou sau un leagan, care sunt rigide. e4o4514ep19jymCopilul va recunoaste vocea: o auzea chiar si inainte de a se naste. Cunoaste deja mirosul pielii dumneavoastra, caldura mainilor. In primele saptamani de viata el are efectiv nevoie sa regaseasca contactul corporal cu dumneavoastra, sa perceapa mirosul dumneavoastra, sa va simta bataile inimii, sa va priveasca direct in ochi (vede bine la 25 de cm) si sa simta caldura mainilor dumneavoastra.
Tocmai a fost expulzat din paradis, iar singurul loc pe care l-a cunoscut a fost uterul matern. Faptul ca sta lipit de mama lui il ajuta sa faca legatura cu noua viata care-l asteapta si cu noua lume in care a intrat.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact