Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a doua saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului - >BAIA BEBELUSULUI






Asistentele din maternitate v-au explicat, fara indoiala, cum trebuie sa procedati ca sa faceti baie bebelusului. Nasul, urechile, ochii, ombili­cul, craniul etc. Dupa ce v-ati intors insa acasa, manevra poate sa vi se para foarte complicata, lata cateva indicatii care va vor permite sa va destindeti putin. I9y6123ix98xdb
1. Orarul baii are putina importanta, la fel locul (baie, bucatarie sau orice incapere bine incalzita) si recipientul pentru apa (lighean, chiu­veta, lavabou etc). Exista si cadite speciale pentru bebelusi sau mese de infasat prevazute cu ca­dite, dar puteti foarte bine sa va lipsiti de ele.
O IDEE
Ca sa evitati ca bebelusul sa alunece in vanita lui, puneti pe fundul ei o carpa sau un prosop.
2.  Baia zilnica se justifica atat prin placerea pe care o simte copilul, cat si prin necesitatea de igiena, dar nu va culpabilizati daca nu aveti timp sa-l imbaiati in intregime. O "versiune prescurtata" zilnica poate consta in:




- spalarea cu grija a feselor cu sapun pentru copii;

- curatarea fetei, a gatului, mainilor si a pliurilor mici cu un tifon imbibat in apa calda.
O IDEE
Ca sa uscati pliurile mici ale feselor, gatului sau subsuorilor si ca sa preveniti iritatiile cauzate de umiditate, folositi un uscator de par. Bebelusul va adora lucrul acesta!
3. Daca bebelusului nu-i place sa fie gol, spalati partea de sus a corpului, apoi partea de jos, alternativ, tinandu-l pe genunchi. In ziua in care veti incerca "imersiunea" in cada, fiti atenta mai ales la confort (temperatura din incapere si cea a apei, prosopul pus pe radiator).
ATENTIE!
Nu este recomandabil sa luati sugarul cu dumneavoastra in cada mare, unde apa va fi repede invadata de propriile dumneavoastra bacterii.





Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact