Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelasul in a patra luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >CALATORIA CU MASINA


Calatoriile sunt interesante pentru copii: aduc noutate in rutina existentei lor si cresc numarul experientelor. Dar, cu un bebelus de varsta aceasta, deplasarile necesita o pregatire minutioasa. Doar in aceste conditii, ele vor constitui experiente pozitive. Pe de o parte, pentru ca, daca va dau mai putin de lucru la plecare, risca sa va dea mai mult dupa aceea. Apoi deoarece, pentru un bebelus, orice schimbare in obiceiurile lui provoaca teama, care nu se va transforma in placere decat daca va simte linistita si perfect organizata.

SECURITATEA
Este cel mai important aspect pe care trebuie sa-l luam in calcul. Securitatea bebelusului tine de doi factori: - prudenta si bunele reflexe ale soferului; t2i448th76vpq
-folosirea unui patut special pentru transportul bebelusilor: cu armaturi metalice, solid fixat in punctele de legatura ale centurilor de siguranta si protejat de o plasa.
EVITATI:


- Cosul instalat pe bancheta din spate, care nu asigura nici o protectie in cazul unui impact lateral si nu impiedica bebelusul sa fie aruncat afara daca portiera se deschide in urma unui soc. ■  Bebelusul asezat pe genunchii unui adult, prins ca si el in interiorul centurii de siguranta. In cazul unui impact, centura va zdrobi abdomenul copilului si-i va provoca leziuni grave.ORGANIZAREA

-  Fiti prevazatori: sa aveti la indemana tot materialul auxiliar de care veti avea nevoie, de la scutece la biberoane, si o cantitate mare de apa minerala.

-  Sa cunoasteti dinainte traseul si popasurile unde veti petrece noaptea.

-  Ganditi-va la tot ce va poate simplifica deplasarea: sterilizarea biberoanelor de unica folosinta, laptele condensat care poate fi folosit imediat, incalzitorul-biberon care porneste cu ajutorul unei brichete, scutece absorbante etc.

SFATURI PRACTICE

-  Nu fumati in masina: aerul va deveni rapid de nerespirat pentru copil.

-  Atentie la temperatura din masina: se poate face fie foarte cald la pranz, pe autostrada, fie foarte frig, seara, pe un drum de munte.

-  Tineti cont, la alegerea destinatiei, de varsta bebelusului: va prefera satul, aerul curat de munte si un ritm de viata calm si regulat.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact