Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelasul in a treia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >ATENTIE, PERICOLE!


MASA DE INFASAT i8z5324il82pmb
Bebelusul este acum mult mai mobil. Este capabil sa se rasuceasca, sa se ridice, sa se legene. Il culcati la un capat al patului, si-l puteti gasi la capatul celalalt. Lucrul acesta cere o vigilenta mult mai mare din partea dumneavoastra. El va fi capabil, de la o zi la alta, sa se rasuceasca brusc si sa se intoarca, chiar daca nu l-ati vazut niciodata facand acest lucru.
De asemenea, nu trebuie niciodata sa-l lasati singur pe o masa de infasat, nici macar pentru cateva secunde. Daca trebuie sa va intoarceti sa luati ceva, tineti-l cu o mana. Daca ati uitat un scutec in alta incapere sau daca trebuie sa raspundeti la telefon, infasura-ti-l intr-un prosop si luati-l cu dumneavoastra. Alta solutie: puneti-l pe mocheta. Dar, mai ales, nu-l lasati niciodata singur pe o suprafata situata la o oarecare inaltime.
Se intampla multe accidente in care bebelusii sufera traumatisme craniene pentru ca au cazut pe pardoseala de la inaltimea mesei de infasat. De fiecare data, mama spune: "Nu m-am gandit ca poate sa se miste in asa fel incat sa cada".

OBIECTELE MICI La aproape patru luni, bebelusul a facut mari progrese in ceea ce priveste apucarea obiectelor. Tot ce apuca, duce la gura. Trebuie sa va dublati vigilenta in ceea ce priveste securitatea lui. Nu-i lasati nici un obiect pe care ar putea sa-l inghita, sa si-l introduca in nas sau in urechi. Inainte de a-i da o jucarie, asigurati-va ca nu prezinta nici un pericol.


Jucariile din comert sunt supuse unor controale foarte stricte. Majoritatea sunt inofen­sive, dar evitati jucariile din plus cu ochi care ar putea fi smulsi, ca si zurgalaii sau fluierele atasate jucarioarelor pentru sugari. Fiti si mai atenti la jucariile fabricate de dumneavoastra, la jucariile copiilor mai mari, care pot cuprinde piese mici, ca si la obiecte pe care nu le mai folositi si care nu sunt jucarii propriu-zise.
Exista si alte riscuri in afara de cel de a inghiti un obiect mic:


- Unele vopsele ce acopera obiectele contin plumb si este extrem de periculos ca bebelusii sa vina in contact cu ele.

- Atentie la obiectele ce ar putea sa se sparga (obiecte din sticla), sa-l faca sa se sufoce (pungi din plastic, perne etc), sa-l stranguleze (sfori, elastice mari etc), sa-l raneasca (obiecte taioase, contondente) sau sa-l otraveasca (resturi de hrana alterata etc).

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact