Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelasul in a treia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >SE TREZESTE NOAPTEA


La varsta aceasta, se presupune ca bebelusul doarme linistit toata noaptea, deci nu-si trezeste parintii inainte de rasaritul soarelui. Din nefericire, nu intotdeauna este asa. Multi bebelusi se trezesc noaptea, cel mai des la sfarsitul unui ciclu de somn, cand somnul este usor. Ei n-au invatat inca sa adoarma singuri din nou, adica sa reintre singuri in ciclul urmator. Unii se trezesc o data pe noapte; altii, de doua sau de trei ori. In general, bebelusul incepe sa tipe, apoi se potoleste in bratele mamei sau tatalui sau si adoarme din nou. Pana la o noua trezire.

CARE ESTE CAUZA ACESTOR TREZIRI NOCTURNE? o6z4924oi58qln
Primul lucru pe care-l aveti de facut este sa cautati cauza, daca se poate gasi vreuna, lata cateva elemente care pot cauza aceste treziri nocturne si asupra carora puteti sa va puneti intrebari. Fiecare parinte apeleaza la solutia care i se pare adecvata.

- Bebelusului ii este foame, n-a mancat destul sau a mancat prea devreme.

- A mancat prea repede si n-a supt destul.

- ii este sete: este prea cald sau aerul este prea uscat, copilul fiind prea acoperit.

- Nu se simte bine (nas infundat, dureri digestive, otita, regurgitatii...).
Adeseori, nu trebuie sa cautati cauza intr-o indispozitie fizica, ci intr-una psihologica.


- Atmosfera este incarcata de tensiune (agitatie, certuri etc).

- La sfarsitul zilei, bebelusul a fost indispus sau nervos.

- Nu v-ati facut timp sa-l leganati, sa-l linistiti si sa-l ajutati sa alunece intr-un somn linistitor.

CE SE POATE FACE?
Daca ati determinat cauza acestor treziri, veti putea sa le remediati cu eficacitate. Daca nu ati reusit, iata cateva "trucuri" care si-au dovedit eficacitatea:


-  Dati-i seara o masa buna, copioasa si usor digerabila.-  Umidifiati aerul in camera copilului.

-  Faceti-i baie seara.

-  inainte de a-l culca, dati-i un biberon cu infuzie usoara de tei sau de flori de portocale.

-  Asigurati-va ca atmosfera din preajma copilului sa fie calma, mai ales la sfarsitul zilei.

SI DACA NIMIC NU MERGE ?
Daca nu reusiti sa-l calmati, chiar mangaindu-l, trebuie sa consultati pediatrul. Poate ca este vorba despre o problema medicala care va scapa si pe care doar medicul poate sa o rezolve. Un bebelus care plange mult noaptea este o sursa de tensiune si de oboseala pentru parinti, care trebuie deseori sa fie ajutati in aceasta situatie. In caz contrar, enervarea acestora nu face decat sa agraveze lucrurile.

SUNT OARE LUCRURI CARE NU TREBUIE FACUTE?
La varsta aceasta, exista doua lucruri care nu pot decat sa dauneze bebelusului. Trebuie sa le evitati, oricat ati fi de obositi, rezistand tentatiei de a face astfel. Aceste erori
sunt:

1. Sa-i dati un sirop calmant ca sa nu-l mai auziti.
2. Sa-l lasati sa planga ore in sir fara sa incercati sa-l potoliti.
Daca bebelusul plange, are un motiv sa o faca, iar faptul ca nu incercati sa-l itelegeti nu rezolva in nici un caz problema. Daca nu intelegeti motivul plansetelor sale, iar bebelusul nu manifesta vreo boala si daca vi se pare ca nu puteti face nimic ca sa-l potoliti, asezati-va langa patul lui si mangaiati-l, vorbindu-i cu blandete. Il veti asigura astfel de dragostea si de compasiunea dumneavoastra, ii veti da, cel putin, maginea unei lumi unde nu strigi in zadar dupa ajutor. Evitati insa sa-l luati in brate, .acand aceste treziri in noapte agreabile pentru el, daca nu vreti sa-si faca un obicei din asta.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact