Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelasul in a treia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >INTRAREA LA CRESA (sau la dadaca)


De data aceasta, concediul de maternitate s-a terminat cu adevarat. Veti incepe activitatea orofesionala, iar bebelusul va fi dus la cresa sau va fi dat in grija unei alte persoane.
Fara cateva precautii, aceasta separare risca sa fie rau suportata si de o parte si de alta. La aceasta varsta, un bebelus este foarte sensibil la separarea de mama sa, iar nevoile afective sunt importante. El nu are nici capacitatea de a intelege situatia, nici posibilitatea de a-si exprima disperarea. Ca sa-l ajutati, trebuie sa luati in considerare coua aspecte.
o9f965or57qel Primul, trebuie ca separarea sa se produca treptat. Timpul de adaptare este fundamental pentru ca bebelusul sa se obisnuiasca. Putin cate putin, el va invata sa accepte cele doua cadre de viata si diferitele persoane care au grija de el. Dar adaptarea nu este o simpla imersiune progresiva intr-un mediu. dumneavoastra, mama lui, va trebui sa-l insotiti in noul sau loc, sa fiti cu el acolo, sa-l insotiti in toate incaperile unde va sta in curand singur. Acest loc va fi pentru el "investit" cu "amprenta" afectiva a prezentei dumneavoastra, iar bebelusul isi va aminti de aceasta atunci cand va fi lasat acolo singur. Este, de asemenea, momentul sa faca cunostinta cu persoana care se va ocupa de el.
Al doilea aspect este securitatea interioara a bebelusului. Ideal este sa nu existe nici o ruptura si nici un conflict intre cresa si parinti. Este necesara o faza de tranzitie de cateva minute, dimineata si seara, destinata informarii despre bebelus, despre hrana, somnul, ritmul lui de viata.


Nu uitati ca temerile unui copil sunt provocate adesea de anxietatea si culpabilitatea mamei sale. Daca sunteti sigura de alegerea dumneavoastra, copilul o va accepta linistit. Daca insa sunteti nefericita, daca va simtiti vinovata sau sunteti nemultumita de modul de ingrijire ales, copilul va simti. Isi va spune ca, daca sunteti nelinistita, inseamna ca aveti cu siguranta motive si ca acest lucru va fi un pericol pentru el. Atunci, va refuza sa accepte. Este inutil sa trisati, sa va prefaceti ca totul este bine. Amintiti-va ca bebelusul este in contact direct cu emotiile dumneavoastra. In acest caz, este mai bine sa-i vorbiti pur si simplu: "Simti ca sunt trista sa te las toata ziua, dar, putin cate putin, ne vom obisnui, si unul, si celalalt. Sunt sigura ca te vei simti bine aici si vom fi foarte fericiti sa ne revedem deseara".

> CATEVA IDEI CARE VA POT AJUTA:

-  Puneti in patul copilului doua sau trei jucarii de acasa, ca sa-i usurati adaptarea, prin crearea unei legaturi cu mediul familliar.

-  Asezati aproape de perna lui un fularel din matase pe care l-ati purtat mai multe zile la gat. Impregnat cu mirosul mamei lui, fularul ii va aminti de prezenta ei si-l va linisti.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact