Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelasul in a treia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >VACCINURILE


Indiferent de parerea pe care v-ati format-o despre vaccinuri, trebuie sa stiti ca primele sunt obligatorii si vor fi cerute la orice inscriere in colectivitate (la cresa, gradinita etc). u8c852uv93gtl
Vaccinurile constituie un progres extraordinar al medicinii, iar rolul lor este de a proteja bebelusii de boli care ar putea fi foarte grave pentru ei. chiar mortale. In parte, gratie vaccinurilor, mortalitatea infantila a scazut mult.
Anumite vaccinuri au efecte secundare usoare, ca de exemplu un puseu de febra, care obliga la decalarea unei injectii. Dar neplacerea pentru copil este minora in raport cu riscurile la care l-ar expune boala.
La varsta lui, bebelusul va face trei vaccinuri.
1. B.C.G., care este un vaccin contra tuberculozei. Este administrat o data, cel mai des intre nastere si trei luni.


2. Trivaccin diftero-tetano-pertusis, care asociaza, intr-o singura injectie, vaccinurile contra - difteriei - tetanosului - tusei convulsive.
Vaccinul oral antipoliomielitic este administrat o data cu trivaccinul. Prima injectie se administreaza intre trei luni si trei luni si jumatate si este urmata de alte doua injectii la interval de o luna.
3. Engerix - vaccin antihepatic (contra hepatitei B)
Acest vaccin se face prima data la nastere, impreuna cu B.C.G.-ul, apoi la 2 luni si a treia oara la 6 luni.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact