Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelasul in a treia luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >PATUL BEBELUSULUI


In curand, bebelusul va fi prea mare ca sa mai doarma in cos sau in leagan. Trebuie sa-i cumparati un pat. Daca este primul dumneavoastra copil, probabil nu ati ales patul in care-l veti culca.
Patul traditional pentru copii pana la trei sau patru ani este patul cu gratii. Deseori, inaltimea patului este reglabila si o parte a gratiilor poate culisa dupa dorinta. Gratiile permit copilului sa vada ce se petrece in camera, impiedicandu-l sa iasa din pat.
Cand am avut copii, ideea de a-i inchide in spatele gratiilor m-a deranjat. Astfel, cu ajutorul unui tata priceput, am conceput un sistem pe care vi-l impartasesc. c1t3419ch87rxq
Ideea consta in a culca copilul pe o saltea, pe jos, intr-o camera linistita (conform saptamanii 34). Cum bebelusului ii place sa aiba un spatiu de somn "delimitat" (misca adesea, asezandu-si capul langa peretele patului si se pare ca lucrul acesta ii da un sentiment de siguranta), am fabricat un cadru. Acest cadru este alcatuit din patru scanduri de dimensiunile saltelei (doua de 120 cm si doua de 60 cm). Latimea scandurilor are aproape de doua ori grosimea saltelei. Nu ne ramane decat sa lipim scandurile impreuna. Am acoperit scandurile cu un molton mare, ca sa fie mai moale; un sac vechi de dormit umplut cu puf, intins peste cadrul din lemn, peste care am pus salteaua. Dar orice "sul anti-soc" pus de jur-imprejurul ramei rezolva problema.


Atata timp cat bebelusul nu se catara, sta in acest pat ca in orice alt pat pe dimensiunile lui. Singura diferenta pentru dumneavoastra este ca trebuie sa va aplecati ca sa-l sarutati! De indata ce bebelusul se catara, invata sa treaca peste rama din lemn. Astfel, cand nu vrea sa doarma sau se trezeste dimineata, poate sa iasa din pat cu usurinta si sa mearga sa caute cutare sau cutare jucarie in camera lui.
O data sau de doua ori, i-am gasit pe copiii mei adormiti pe mocheta, surprinsi de somn fara sa mai aiba puterea sa-si gaseasca patul. Dar n-am avut niciodata probleme sa-i culc la ora fixa, nici sa-i fac sa aiba rabdare, asteptand ora micului dejun. O data inchisa usa camerei, se gaseau pe domeniul lor, unde puteau evolua in libertate. Sistemul acesta imi asigura linistea, lasand copiii sa-si regleze singuri nevoile lor de somn.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact