Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a dua luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >CONTACTELE SOCIALE


Inca din primele zile ale vietii, bebelusul invata, gratie mirosului sau, auzului, apoi vederii, sa-si recunoasca mama. Foarte repede, in saptamanile care urmeaza, incepe sa-si recunoasca tatal - a carui voce a auzit-o deja prin "peretele" pantecului matern - mai ales daca acesta tine sa se ocupe de bebelus si sa participe activ la problemele sale.
Astazi, copilul dumneavoastra cunoaste si mai mult mediul in care traieste. Isi distinge parintii de celelalte persoane si isi cunoaste bine fratii si surorile mai mari, a caror aparitie il bucura foarte mult. Devine mai atent la ceea ce il inconjoara.
s1q2216su36iil Opusul acestei atitudini binevoitoare se manifesta in relatiile cu persoanele pe care nu le cunoaste sau pe care le cunoaste putin. In general, bebelusul nu agreeaza ca acestea sa se apropie de el sau sa fie manipulat de ele. Poate chiar sa inceapa sa planga daca un "strain" vrea sa-l ia in brate. Bunicile sau prietenii sa nu se intristeze din cauza aceasta: pentru bebelus inseamna doar o mai buna cunoastere a lumii... In curand, cand ii va cunoaste mai bine, le va zambi si lor si le va intinde bratele. Asteptand momentul acesta, dumneavoastra, care cunoasteti nelinistile copilului, protejati-l, sugerandu-le matusilor sa nu se arunce pe el ca sa-l imbratiseze.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact