Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a dua luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >JOCUL


Jocul este foarte important pentru bebelus, in ciuda varstei sale mici. Nu numai ca se joaca cu corpul lui, dar agreeaza toate jocurile. V-ati obisnuit ca, zilnic, sa participati un moment la aceste jocuri impreuna cu copilul. Priviri, zambete, susoteli, gadilaturi, sunt tot atatea mijloace pe care bebelusul le foloseste ca sa-si arate placerea.
lata cateva idei de jocuri simple pe care le puteti incerca. Dar, atentie: sunt suficiente cateva minute o data. Trebuie sa cunoasteti disponibilitatea si rezistenta lui la oboseala ca sa va opriti la timp, inainte ca micutul sa oboseasca.

- Suspendati jucarii langa patutul lui, deasupra mainilor si picioarelor lui. Aratati-i cum le poate face sa se miste. v5i258vf84jtc

■  Faceti-I sa descopere mirosuri noi. Pentru aceasta, puteti trece pe la nasul lui un flacon cu vanilie sau cu scortisoara, o banana sau o portocala taiata in doua, un flacon cu apa de trandafiri etc. Incepeti intotdeauna sa inspirati dumneavoastra insiva, mimand placerea. Apoi, faceti-l pe el sa inspire. Explicati-i despre ce miros este vorba si intrebati-l daca i se pare si lui ca miroase bine.-  Faceti-l sa cunoasca senzatii noi, facand apel la simtul lui de echilibru. Luati-I in brate, culcat in pozitie orizontala, cu spatele la dumneavoastra, apoi leganati-va usurel, pe o parte si pe alta, aplecati-va inainte, in spate, lasati-va jos, ridicati-va etc.

-  Agatati niste zurgalai de panglici pe care le veti innoda cand de incheieturile mainilor, cand de calcaiele bebelusului. Aratati-i cum, miscand mana sau piciorul, poate provoca un sunet. Va intelege rapid. Atentie: nu-l lasati niciodata singur cu zurgalaii; risca sa-i inghita.

-  Gasiti diferite bucati de materiale cu texturi diferite: matase, catifea etc. Mangaiati cu ele palma, apoi corpul copilului. Daca aveti putin timp, puteti coase aceste bucati de panza intr-o cuvertura din petece, apoi confectionati un sarpe gros pe care bebelusul il va adora.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact