Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a dua luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >LUNA A TREIA: CINE ESTE BEBELUSUL?


Este vorba de o etapa importanta, cand bebelusul depaseste faza de "nou-nascut". Perioada plansetelor deseori inexplicabile inceteaza. Bebelusul, mai putin neputincios, incepe sa se intereseze de corpul lui (care progresiv va fi perceput ca un intreg) si de tot ce-l inconjoara.
La varsta aceasta, diferentele individuale apar distinct: progresele in cutare sau cutare domeniu vor influenta temperamentul copilului. Foarte activ, va apuca mai repede un obiect, dar fara sa stapaneasca gestul si fara sa acorde o importanta speciala acestuia. Bebelusul mai lent va avea nevoie de mai mult timp ca sa treaca la aceeasi etapa, dar o va integra in totalitate, fiind foarte atent la fiecare detaliu.
In cursul celei de a treia luni, bebelusul intra intr-o noua etapa pe planul coordonarii: invata, putin cate putin, sa coordoneze miscarile ochilor cu auzul, miscandu-si in acelasi timp mainile si capul. Ceea ce noua, adultilor, ni se pare evident, nu este si pentru bebelusi la fel: ii trebuie mai multe luni ca sa fie capabil sa intinda mana sau sa intoarca capul spre un obiect atragator sau spre un sunet nou.
Mainile, si in mod secundar picioarele, incep sa ocupe un loc privilegiat. Desco-perindu-le, copilul va petrece minute in sir examinandu-le si manipulandu-le, asa cum ar face-o cu cea mai interesanta dintre jucarii. El isi duce mainile si picioarele la gura. Gura este un loc privilegiat: cu ea face cunostinta cu obiectele. Gura il informeaza asupra materialului, formei, gustului. Chiar daca apuca inca cu greutate, trebuie deja de pe acum sa fiti foarte vigilenta in privinta obiectelor lasate la indemana lui. n6b821ne67fkq
Mai atent cu ceea ce il inconjoara, bebelusul va fi sensibil la faptul ca leaganul lui a fost deplasat sau ca s-au schimbat afisele agatate langa patul lui. Incepe sa se intereseze de culorile vii.
In fine, a devenit foarte sensibil la expresiile fetei dumneavoastra. Nu uitati ca grija principala a bebelusului este sa fie impreuna cu dumneavoastra. De asemenea, nu fiti zgarcita cu incurajarile si dovezile de dragoste, de fiecare data cand incearca sau reuseste sa faca ceva nou pentru el. Aplaudati, zambiti, aratati-va mandria. Descoperirile acestea permanente si cotidiene sunt cu siguranta pasionante pentru el, dar uneori si putin nelinistitoare si trebuie sa fiti langa el ca sa-l linistiti, sa-l incurajati si sa-l iubiti.
Cand este singur, examineaza tot ce-l inconjoara: culorile, formele, contururile, motivele, miscarile, in restul timpului, gangureste si vocalizeaza: isi exerseaza vocea si pare fascinat de sunetele pe care este capabil sa le produca!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact