Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in prima saptamana de viata - primele zile de viata ale copilului - primele 7 zile - >CUMPARAREA IMBRACAMINTEI SI A MATERIALULUI AUXILIAR


Poate n-ati cumparat inca decat strictul necesar in materie de imbracaminte sau de material auxiliar, preferand, din cauza cresterii cheltuielilor, sa rariti cumparaturile. De asemenea, poate ca prietenii sau familia au asteptat nasterea bebelusului ca sa va intrebe ce ar putea sa va ofere, de ce anume aveti nevoie.
In acest caz, cateva indicatii va pot fi de folos.

-  in timpul primelor sase luni bebelusul creste foarte repede si se murdareste des: trebuie multe schimburi. In timpul aceleiasi perioade, el foloseste obiecte care nu va vor mai folosi dupa aceea (vanita pentru bebelus, landou, leagan, cos, scaun de masina etc). Concluzia: daca veti cumpara totul nou va va costa o avere.

-  Nu aveti incredere in listele furnizate de manualele de pediatrie. Intrebati-le mai bine pe prietenele dumneavoastra ce este cu adevarat practic si util.

-  De-a lungul primelor saptamani, bebelusul isi petrece o mare parte din timp dormind, imbracamintea in care se va simti cel mai confortabil este pijamaua dintr-o singura bucata, din tesatura extensibila. Nu este nevoie ca tot materialul auxiliar sa fie nou sau dupa ultima moda. Imprumutati sau cumparati de ocazie, la jumatate de pret.-  Exista multe anunturi la mica publicitate. Lucrurile esentiale pentru primul an (leagan, cantar etc.) pot fi, de asemenea, inchiriate.

-  Pentru imbracaminte: alegeti-o putin mai mare, tinand cont de conformatia bebe­lusului, nu de varsta lui. Nu cumparati decat textile moi, confortabile, care se preteaza la spalatul automat si, pe cat posibil, nesifonabile. In lunile urmatoare, veti avea de facut pentru bebelus mai mult decat sa stati sa calcati cutele din dantele.
Evitati hainele care se imbraca peste cap (bebelusii au in general oroare de acestea). Ganditi-va ca trebuie sa schimbati des scutecele: alegeti imbracaminte care va permite sa eliberati partea de jos a corpului, fara sa dezbracati partea de sus.

Deseori, mai ales pentru primul copil, veti dori sa-i faceti placere oferindu-i ceea ce este mai bun, mai sic, mai scump. Nu uitati ca placerea bebelusului se gaseste in confort si in timpul complice petrecut impreuna.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact