Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in prima saptamana de viata - primele zile de viata ale copilului - primele 7 zile - >COLOSTRUL


Daca va hotarati sa alaptati bebelusul, cel mai bine ar fi sa incepeti inca de astazi. Sanii nu vor produce decat peste trei zile lapte propriu-zis. Pana atunci insa, vor produce un lichid galbui, care preceda aparitia laptelui si care se numeste colostru.
Bogat in proteine si in saruri minerale, sarac in grasimi si in zahar, el convine perfect nevoilor nou-nascutului. Cum are si un efect laxativ, el ajuta la expulzarea meconiului, care este o substanta negricioasa prezenta in intestinele bebelusului la nasterea lui. e6r9417en24ixz


Colostrul contine de asemenea numerosi anticorpi, pe care mama ii transmite bebelusului si care, astfel, il protejeaza impotriva infectiilor.
Vedeti deci, cat de pretios este colostrul: nu-l privati pe bebelus de el! in unele maternitati, se obisnuieste ca mamele sa fie separate de bebelusi, pentru ca ei sa se poata odihni. In cazul acesta, trebuie sa cereti sa vi se aduca bebelusul, sa-l puteti pune la san, de fiecare data cand o cere.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact