Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in prima saptamana de viata - primele zile de viata ale copilului - primele 7 zile - >BEBELUSUL CEL MAI FRUMOSIn sfarsit, este aici, in bratele dumneavoastra... ce minunatie! Are tot: doua brate, doua picioare, zece degete la picioare... Bebelusul dumneavoastra este cel mai frumos din lume. Neted, rotund, roz... Nu? Haideti, asa va fi peste cateva zile!

Pentru moment, poate ca are...

...Pielea acoperita de o substanta alba si vascoasa. Este vernixul. l-a acoperit epiderma si a protejat-o. De asemenea, l-a ajutat sa "alunece" in momentul nasterii. Cand se spala copilul, vernixul este inlaturat, dar este de preferat sa-l lasati sa dispara singur, ceea ce se va intampla intr-o zi sau doua.

...Culoarea galbena. Este vorba de icterul nou-nascutului, fenomen ce traduce distrugerea unor globule rosii devenite inutile. In forma sa banala, nu necesita nici un tratament. o7c782of82ybp

...Capul mare, usor deformat, asimetric sau "ca o capatana de sfecla". Capul bebelusilor pare mare in comparatie cu al nostru, pentru ca reprezinta, proportional, un sfert din marimea totala a corpului. In plus, oasele craniului nu sunt inca sudate, iar presiunile suferite de craniu in timpul nasterii l-au deformat usor. Acesta insa isi va reveni singur.

...O abundenta de par negru si fire de par pe umeri, pe spate, urechi sau frunte. Se intalneste frecvent: toate firele de par vor disparea insa in cateva saptamani.

...Puncte mici albe pe nas, pete rosii pe fata sau pe ceafa. Punctele albe vor disparea primele, mai rapid decat petele rosii care in curand vor fi acoperite de par.

...Ochii albastri-gri inchis. Aceasta nu inseamna ca va avea ochii albastri. Va fi nevoie de mai multe luni, uneori de mai multi ani, ca ochii copilului sa-si definitiveze culoarea.Toate aceste mici semne nu trebuie sa va nelinisteasca: sunt naturale si vor disparea, cel mai adesea, singure. Bebelusul dumneavoastra este intr-adevar unic in lume. Va vede, va aude, ii plac mangaierile si invata mirosul dumneavoastra. Peste cateva zile, va fi cel mai frumos dintre toti.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact