Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Zebra
Animale Zebra modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest mic cal dungat nu s-a lasat niciodata domesticit de v catre om! El traieste doar in stare salbatica, intr-un grup familial („cireada") condus de catre un armasar. Zebra, animalul ce are pe corp dungi de culoare alba si neagra, traieste de regula in savanele din estul Africii.
Se hraneste cu radacini, frunze, flori, scoarta.

Diferitele familii isi impart un teritoriu intins si se recunosc intre ele prin dungile de pe corp, voce si miros. Dungile sunt caracteristice fiecarui individ si permit identificarea acestuia. Poti sa asemeni, asadar, desenul dungilor cu o carte de identitate sau cu un „cod de bare" gigantic.

Pe langa aceasta, dungile zebrei ii pot servi drept camuflaj impotriva pradatorilor (in special lei). Zebra se hraneste cel mai adesea cu iarba, uneori cu frunze si cu scoarta copacilor si trebuie sa bea 8-l0 litri de apa in fiecare zi. Femela da nastere unui manz dupa o gestatie de un an.

Sunt vanate de lei, hiene, dar din fericire zebrele au simtul vazului si simtul auzului foarte dezvoltate. Dungile de pe corpul zebrelor, le ajuta confuzand rapitorii.
Zebrele traiesc in grupuri conduse de un mascul, dar deseori mai multe grupuri se alatura si formeaza grupuri si mai mari.

Tatal este foarte protector si nu ezita sa apere manzul daca acesta este amenintat de vreo fiara salbatica. 0 face cu o multime de zvarlituri din copite, care sunt redutabile si de care leoaicele se pazesc.

Zebra alte poze si imagini
Poze Zebra Imagini colorate Zebra

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact