Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Vulturul




Animale Vulturul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Vulturul este una dintre cele mai mari pasari de prada. De fapt, exista cincisprezece specii diferite de vulturi.

Cel mai inalt si mai puternic dintre ei este vulturul plesuv; acesta este reprezentat in poza . Are o anvergura a aripilor de aproape 3 m si cantareste circa 8 kg.

Vulturul plesuv este campionul zborului planat. Este capabil intr-adevar sa ramana ore intregi in zbor la altitudinea de 3500 m, fara ca macar sa trebuiasca sa dea din aripi: el foloseste curentii de aer cald pentru a se mentine in aer.

Vulturul plesuv alb are penele de culoare maro inchis, cu exceptia gatului, capului si cozii, care sunt albe. Traieste numai pe continentul american, din Alaska si Canada, pana in sudul Americii de Nord, aproape de granita cu Mexicul. Foarte buni zburatori si buni inotatori, vulturii plesuvi se hranesc in special cu pesti, dar si mici mamifere (pui de caprioara, iepuri si chiar maimute), sau cu resturi de animale moarte. Cuiburile, foarte mari si solide, si le construiesc in varful copacilor, in care femela depune anual - la inceputul lunii aprilie - doua sau trei oua. Deoarece sunt pasari “familiste” (vulturii isi aleg perechea pe viata), cuibul este reconstruit in fiecare an, ambii parinti adaugand mereu crengute, frunze si betigase pentru a-l intari.

Se Hraneste cu starvuri si, gratie vederii sale patrunzatoare, descopera rapid cel mai mic cadavru de la Kilometri intregi. Este adesea primul la locul unei drame.

Gatul sau lung, de obicei golas, ii permite sa scormoneasca usor in interiorul carcaselor, carora le smulge carnea cu ajutorul ciocului sau indoit si outernic. El calatoreste mult si nu se stabileste intr-un anumit loc decat in perioada de imperechere. Femela depune un singur ou. Puiul de vultur care iese din el este in stare sa zboare de la varsta de 4 luni.

Vulturul este cea mai mare pasare zburatoare din lume. Desi este un simbol al puterii, atat in emblemele americane, cat si in cele din Filipine, acest superb exemplar inaripat este pe cale de disparitie, fiind declarata pasare ocrotita prin lege pe ambele continente americane.

Pot fi zariti foarte rar cu ochiul liber, deoarece vulturii isi fac cuiburile numai pe stancile abrupte de pe malul oceanului sau in munti, la inaltimi mari. Exista, insa, si specii care traiesc in apropierea padurilor sau in paduri, cocotati in varful copacilor, precum cei trei simpatici vulturi din desenul animat “Cartile junglei”.






Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact