Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Vulpea
Animale Vulpea modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Este un animal elegant, prudent si mai ales viclean. Pentru a scapa de dusmani, ii face sa-si piarda suflul atragandu-i dupa ea pe un teren plin de obstacole, apoi se descotoroseste de ei intrand intr-o mlastina sau sarind intr-o mica ascunzatoare.

Vulpea rosie este un animal nocturn: ea doarme ziua si vaneaza noaptea. Traieste singura pana in sezonul de imperechere.

Cu putin inainte de nasterea celor 6 pana la 12 pui, parintii le amenajeaza o vizuina sau refolosesc o vizuina veche de bursuc. Pana la varsta de 1 luna, puii de vulpe sug lapte de la mama lor; dupa aceea, mananca hrana pe care parintii o digera in prealabil si apoi o regurgiteaza.

Catre 4 luni, puii isi parasesc parintii, moment in care acestia se separa pentru ca fiecare sa traiasca din nou singur.

Daca nu se imbolnavesc de turbare si daca nu cad prada unor animale mai puternice decat ele (ca lupul, cainele sau rasul) sau focurilor de arma ale vanatorilor care le urmaresc pentru blana lor splendida, vulpile pot sa traiasca intre 8 si-l2 ani.


Vulpea alte poze si imagini
Poze Vulpea Imagini colorate Vulpea

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact