Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Vidra
Animale Vidra modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Vidra (lutra) poate fi intanlita atat in vacinatatea apelor dulci (rauri, lacuri) cat si a celor sarate (mari, paceane).

Corpul acestui mic mamifer este bine adaptat la inot: labele sale scurte sunt palmate, iar coada lunga ii serveste drept carma; de asemenea, vidra este capabila sa ramana sub apa 8 minute fara sa respire!

Este un vanator foarte eficient. Se hraneste mai ales cu peste, dar si cu broaste, pasari si moluste. Mustatile sale mari sunt foarte sensibile si ii permit sa repereze miscarile prazii in intuneric sau in apa tulbure.

Adapostul ei este sapat in malul taluzat. El este prevazut cu doua deschideri: una ii permite accesul direct la apa, cealalta duce spre suprafata solului. Aici, dupa 9 saptamani de gestatie, femela aduce pe lume intre 2 si 5 pui. Vidra comunica prin suieraturi sau prin sunete inabusite.

Ea este inteligenta, foarte sociabila si jucausa, calitati care o fac sa fie foarte usor de dresat, cel putin atunci cand este tanara.


Vidra alte poze si imagini
Poze cu Vidra

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact