Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Veverita
Animale Veverita modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Iscusit catarator cu ochi fermecatori si coada stufoasa, acest mic rozator este acrobatul — padurii.

Are un temperament agitat si certaret. Este si tematoare, si solitara, dar isi apara cu indarjire teritoriul. Se hraneste cu mladite tinere, scoarta de copac, alune, ghinde si, uneori, cu oua pe care le sterpeleste din cuiburile pasarilor.

In anotimpul calduros ea isi face o camara cu provizii: poate strange aproape 100 kg de provizii pe care le ingroapa aproape peste tot si pe care le va dezgropa iarna, cand hrana va fi rara.

Veverita isi face cuibul intr-o scorbura de copac, suficient de sus pentru a fi la adapost de pradatorii sai, care sunt rasul, vulpea si bufnita.

Cuibul sau este de forma sferica, facut din ramurele si frunze si captusit cu muschi si cu pene. In acest cuib, femela aduce pe lume intre 4 si 6 pui la o nastere.


Veverita alte poze si imagini
Poze cu Veverita

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact