Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Ursul spalator
Animale Ursul spalator modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ursul spalator are o infatisare foarte neobisnuita. Printre particularitatile lui se numara coada inelata cu negru si alb, micile sale labe anterioare care sunt niste maini in miniatura foarte agile si, bineinteles, celebra masca a lui Zorro pe care o poarta pe ochi!

Este un animal inteligent, bland si sociabil. Se imblanzeste foarte usor atunci cand este tanar si, fapt foarte rar la animale, se poate reintoarce fara probleme in salbaticie dupa ce a trait alaturi de om.

Ursul spalator este un foarte bunvanator; el scormoneste cat e noaptea de lunga pe langa apa, cautandu-si hrana (porumb, crevete, broaste, pesti, pasari, fructe).

Stiai ca numele ii vine de la faptul ca isi spala intotdeauna alimenteleinainte de a le manca? Masculul este poligam (el fecundeaza mai multe femele), iar femela este monogama (ea este fecundata de unsingur mascul). Cuplul nu se formeaza decat pe durata imperecherii.

Doua luni mai tarziu, femela naste intre 3 si 5 pui si ii creste singura. Pradatorii ursului spalator sunt puma, rasul, coiotul... si omul, care il vaneaza pentru blana.


Ursul spalator alte poze si imagini
Poze cu Ursul spalator

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact