Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Urangutanul
Animale Urangutanul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Urangutanul traieste in jungla mlastinoasa a insulelor indoneziene Borneo si Sumatra. In limba malaieza „urangutan" inseamna „omul copacilor".

Blana sa rasfirata, batand in cafeniu-roscat, ii da urangutanului aspectul caracteristic. Este foarte agil la deplasarea din ramura in ramura, dar pe sol nu este prea gratios.

De fapt, mersul sau e jalnic, pentru ca picioarele lui arcuite sunt scurte si fara calcaie. Este vegetarian si fructul sau preferat este durianul (un fruct mare, verde, care miroase tare urat!).

Ca sa doarma, isi construieste in copaci o platforma din crengi si frunze, unde isi petrece noaptea. Femela da nastere unui singur pui care ramane langa ea pana la 5 ani.

Tinerii adolescenti traiesc apoi in grupuri mici pana la maturitate, care este atinsa intre 7 si-l0 ani. O data adult, urangutanul este un animal mai degraba solitar, dar cateodata se poate intampla sa stea cateva zile impreuna cu alti indivizi.

Urangutanul alte poze si imagini
Poze cu Urangutanul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact