Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Tucanul
Animale Tucanul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta este o pasare impozanta care traieste in America Centrala si de Sud.

Este foarte colorata si are un cioc enorm caracteristic. Acest cioc contine spatii pline cu aer si deci nu este atat de greu pe cat pare. Nu se stie exact la ce foloseste ciocul, dar unii specialisti cred ca este pur si simplu un instrument de intimidare intre masculi.

Tucanul traieste in grupuri de circa o duzina de indivizi. Este un animal foarte zgomotos si participa din plin la cacofonia care domneste in padurea tropicala! Se hraneste cu fructe carnoase, graunte, insecte si paianjeni. In timpul perioadei nuptiale, masculul si femela isi trec din cioc in cioc sau isi arunca unul altuia bace.

Cuplurile se formeaza pentru mai multi ani. O data pe an femela depune intre 2 si 4 oua albe intr-un adapost dintr-un copac.

Ouale sunt clocite de ambii parinti; ecloziunea se petrece dupa cincisprezece zile, iar puii parasesc cuibul la varsta de 8 saptamani. Oamenii padurii iubesc mult tucanul.

Acesta este domesticit ca un papagal, iar penele sale superbe sunt foarte mult folosite la fabricarea podoabelor si a ornamentelor.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact