Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Tigrul
Animale Tigrul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest animal superb este cel mai mare dintre feline: poate cantari aproape 300 kg si ajunge la o lungime mai mare de 3 m. Asadar, nu-i deloc de mirare ca este cel mai de temut pradator al junglei.

El este, in general, mai lent decat prada sa, dar compenseaza acest lucru apropiindu-se cu rabdare si atacand fulgerator.

Este singura felina care vede in culori si, dupa cum poti sa observi din fotografii, careia nu-i este frica de apa. Masculul traieste pe un teritoriu de vanatoare intins pe care il apara cu strasnicie.

Femela aduce pe lume intre 2 si 4 pui, dupa 4 luni de gestatie; acestia raman mai multi ani impreuna pe langa mama lor pentru a invata sa vaneze.

Tigrul nu are dusmani... cu exceptia omului, care la inceputul secolului al 20-lea aproape ca l-a exterminat, pentru simpla placere de a colectiona trofee!

Astazi, tigrul este protejat de lege, dar exista mai putin de 5.000 de tigri in lume si braconajul face inca ravagii: blana unui tigru se revinde pentru o avere si diferite parti ale corpului sau sunt utilizate in mod traditional in medicina chineza!


Tigrul alte poze si imagini
Poze Tigrul Imagini colorate Tigrul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact