Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Tapirul
Animale Tapirul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ce animal ciudat este tapirul!

Are pantecele mareea al unui porc si un cap pe care se inalta o creasta mica si care se termina cu o mica trompa foarte mobila. Aceasta trompa ii permite sa apuce ramurile sau plantele cu care se hraneste si, atunci cand este in apa, se serveste de ea ca de un tub pentru a respira.

De altfel, este un excelent inotator si petrece mult timp in apa.

Tapirul este un animal linistit si temator care traieste in general in turme mici. Este mai cu seama nocturn: ziua doarme si noaptea isi cauta hrana. Puii de tapir au tot corpul dungat cu maro si bej cu pete albe si seamana cu puii mari de mistret.

Cand este urmarit de un pradator (puma, tigru, pantera), tapirul incearca sa scape ascunzandu-se in vegetatia deasa. Tapirul brazilian, pe care il poti vedea in aceste poze, este apreciat si de om pentru carnea sa.

Unele populatii din America de Sud il utilizeaza, de asemenea, ca medicament; ele cred, de exemplu, ca inima unui tapir poate vindeca epilepsia.


Tapirul alte poze si imagini
Poze Tapirul Imagini colorate Tapirul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact