Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Tantarul
Animale Tantarul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


La aceasta insecta diptera, numai femela inteapa pentru a suge sangele! Masculul se hraneste cu seva si cu nectar.

De fapt, femela are neaparat nevoie de sangele unui mamifer pentru a putea sa produca si sa-si depuna ouale. Ea le depune intr-un lac, o mlastina sau chiar o simpla baltoaca.

Fiecare dintre ele da nastere unei larve acvatice. Fara indoiala ca le-ai observat deja: ele seamana cu niste mici viermisori rosii si se rasucesc, urcand la suprafata ca sa respire!

Zgomotul strident pe care-l face tantarul batand foarte repede din aripi este specific si le permite partenerilor din aceeasi specie sa se recunoasca si sa se regaseasca pentru a se imperechea. In afara de teribila nevoie de scarpinat pe care ne-o lasa, intepatura tantarului poate transmite boli. Intr-adevar, unele specii de tantari pot fi purtatoare de microbi foarte periculosi si sunt responsabile de transmiterea la om a unor boli ca malaria sau febra galbena.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact