Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Suricata
Animale Suricata modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest animal mic este o ruda a mangustei; ea are circa 50 cm in lungime (din care 20 sunt ai cozii).

Este un animal foarte bland care se domesticeste usor. Este sociabila si traieste in grup familial care cuprinde pana la 30 de indivizi.

Vizuina sa poate fi alcatuita din cateva galerii sau poate forma un veritabil labirint de zeci de metri si cu foarte multe intrari. In aceasta vizuina femela aduce pe lume intre 2 si 4 pui.

Suricata este omnivora; mananca insecte, mici soparle si amfibieni. Le vaneaza si sare pe ele cu o rapiditate si o agilitate extraordinare, apoi le omoara muscandu-le de dupa cap.

Suricata este sensibila la frig; de aceea o vezi adesea, ca in aceasta poza , incalzindu-se la soare, ridicata pe picioarele din spate si lipita strans de celelalte.

Tot in aceasta pozitie ridicata ea sta de paza pentru a se proteja de pradatori, intre altii de pasarile rapitoare. Indata ce o suricata da alarma, toate celelalte se reped in vizuina.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact